Зеленчукова супа с целина,моркови и червено цвекло

Зеленчукова супа с целина,моркови и червено цвекло

Необходими продукти:

100 гр. моркови
25 гр. целина  (кервиз)
250 гр. зелен фасул
1/4 зеле
150 гр. картофи
100 гр. домати
100 гр. кисело мляко
70- 80 гр. червено цвекло
100 гр. кашкавал
1 яйце
1 глава лук
50 мл. олио или зехтин
1 с.л. брашно
червен пипер
сол


Нарежете зелето на ситно, а морковите и целината на кубчета. Пуснете ги да се варят във вряща подсолена вода. Нарежете картофите на кубчета, а зеления фасул на малки парченца. Когато морковите и целината поомекнат към тях пуснете да се варят и картофите и фасула. отделно сварете червеното цвекло, обелете го и го нарежете на кубчета. Нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината до омекване. Доматите ги нарежете на дребно или ги настържете на едро ренде. След като омекне лука към него прибавете брашното, червенич пипер и доматите. Сместа прибавете към врящите зеленчуци. Варете супата още 30 минути. Накрая се прибавете цвеклото. След като свалите супата от котлона я застроите с разбито в киселото мляко яйце. Преди сервиране във всяка порция сложете по малко настърган кашкавал.