Агнешко славянски гювеч с лук,чушки,домати и ориз

Агнешко славянски гювеч с лук,чушки,домати и ориз

Необходими продукти:

750 гр. агнешко месо
200 гр. лук
500 гр. чушки (пиперки)
500 гр. червени домати
200 гр. ориз
100 мл. олио
1 ч.л. червен пипер
магданоз
сол


Нарежете агнешкото месото на порции и запържете в олиото, след което го извадете и го сложете на страна. Нарежете лука на едро,а доматите на ситно и последователно запържете в мазнината, лука и половината от доматите, в която сте запържили агнешкото. Поръсете с червения пипер и залейте сместа с топла вода или бульон. Върнете агнешкото в тигана, посолете и варете на тих огън докато агнешкото месо  поомекне. Нарежете през това време чушките на ситно. Когато агнешкото е поомекнало добавете останалите домати, нарязаните пиперки и измития и изчистен ориз. Изсипете ястието в гювеч, залейте го с топла вода и печете до готовност. След като извадите агнешкото славянски гювеч от фурната го поръсете със ситно нарязан магданоз. Сервирайте славянския гювеч топъл.