Необходими продукти:
750 гр. агнешко месо
200 гр. лук
500 гр. чушки (пиперки)
500 гр. червени домати
200 гр. ориз
100 мл. олио
1 ч.л. червен пипер
магданоз
сол
Нарежете агнешкото месото на порции и запържете в олиото, след което го извадете и го сложете на страна. Нарежете лука на едро,а доматите на ситно и последователно запържете в мазнината, лука и половината от доматите, в която сте запържили агнешкото. Поръсете с червения пипер и залейте сместа с топла вода или бульон. Върнете агнешкото в тигана, посолете и варете на тих огън докато агнешкото месо поомекне. Нарежете през това време чушките на ситно. Когато агнешкото е поомекнало добавете останалите домати, нарязаните пиперки и измития и изчистен ориз. Изсипете ястието в гювеч, залейте го с топла вода и печете до готовност. След като извадите агнешкото славянски гювеч от фурната го поръсете със ситно нарязан магданоз. Сервирайте славянския гювеч топъл.
750 гр. агнешко месо
200 гр. лук
500 гр. чушки (пиперки)
500 гр. червени домати
200 гр. ориз
100 мл. олио
1 ч.л. червен пипер
магданоз
сол
Нарежете агнешкото месото на порции и запържете в олиото, след което го извадете и го сложете на страна. Нарежете лука на едро,а доматите на ситно и последователно запържете в мазнината, лука и половината от доматите, в която сте запържили агнешкото. Поръсете с червения пипер и залейте сместа с топла вода или бульон. Върнете агнешкото в тигана, посолете и варете на тих огън докато агнешкото месо поомекне. Нарежете през това време чушките на ситно. Когато агнешкото е поомекнало добавете останалите домати, нарязаните пиперки и измития и изчистен ориз. Изсипете ястието в гювеч, залейте го с топла вода и печете до готовност. След като извадите агнешкото славянски гювеч от фурната го поръсете със ситно нарязан магданоз. Сервирайте славянския гювеч топъл.