Топла пача от свински крака или уши с целина и лук

Топла пача от свински крака или уши с целина и лук

Необходими продукти:

500 гр. свински крачета (300 гр. свински уши и опашки)
1 глава лук
1 морков
1 резен целина
1 корен магданоз
1 дафинов лист
1-2 зърна бахар
1-2 зърна карамфил
5-6 зърна черен пипер
1 ч.ч. прясно мляко
50 гр. масло
1 главичка чесън
2-3 с.л. оцет
сол


Измийте добре свинските крака, залейте ги със студена вода и ги сложете да се варят. Нарежете корените, лука и няколко скилидки чесън. Когато свинските крака омекнат прибавете към тях нарязаните корени, лука и нарязания чесън, заедно с подправките. Когато свинските крачетата се разварят напълно ги извадете от водата. Отделете месото от костите,нарежете го на парченца и го върнете бульона. Кипнете супата. Варете я още 5-10 минути и я свалете от котлона. Разтопете маслото на котлона и го разбъркайте с червения пипер. Прибавете към пачата прясното мляко и мазнината. Сервирайте пачата топла. Към нея отделно поднесете смес от счукан чесън и оцет.