Свинско месо с бял боб,лук,олио,магданоз и джоджен

Свинско месо с бял боб,лук,олио,магданоз и джоджен


Необходими продукти:

700-800 гр. свинско месо
1 глава лук
2 ч.ч. боб
4-5 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. доматено пюре
магданоз
джоджен
сол


Накиснете боба от вечерта в студена вода. На другая ден изплакнете зрелия фасул, залейте го отново със студена вода и го сварете на тих огън до омекване. Нарежете свинското месо на парчета, а лука на ситно. Запържете месото в сгорещената мазнина, а след това прибавете лука, червения пипер и доматеното пюре. Задушете сместа за около 4-5 минути. Прибавете и белия боб, прибавете сол на вкус, разбъркайте ястието и го изсипете в глинено гърне. Покрийте с капак, замажете капака с малко тесто и го оставете да къкри около 2 часа на умерен огън във фурната. Преди да сервирате свинското с боб, поръсете ястието с магданоз и джоджен. Към ястието можете да сервирате и туршия.