Необходими продукти:
250 гр. свинска кайма
50 мл. олио
1 к.ч. ориз
1 глава лук
1-2 моркова
1 корен от магданоз
2 домата
1 яйце
2 с.л. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
магданоз
черен пипер
сол
Нарежете на ситно лука,морковите и магданозения корен. Омесете добре каймата половината ориз, част от нарязания лук, белтъка на яйцето, сол и черен пипер на вкус. От омесената кайма оформете топчета колкото орех, оваляйте ги леко в брашно и ги пуснете във врящата подсолена вода. В нея прибавете нарязаните моркови и магданозения корен, както и останалата част от лука и мазнината. Варете около 20 минути и прибавете обелените и нарязани домати и останалия ориз. Варете супата топчета още 10-15 минути. Разбийте киселото мляко с жълтъка и брашното, загрейте сместта до кипване, като разбърквате непрекъснато. Внимателно прибавете сместта към супата. Застроената супа от топчета сервирайте топла и поръсена със ситно нарязан магданоз.
250 гр. свинска кайма
50 мл. олио
1 к.ч. ориз
1 глава лук
1-2 моркова
1 корен от магданоз
2 домата
1 яйце
2 с.л. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
магданоз
черен пипер
сол
Нарежете на ситно лука,морковите и магданозения корен. Омесете добре каймата половината ориз, част от нарязания лук, белтъка на яйцето, сол и черен пипер на вкус. От омесената кайма оформете топчета колкото орех, оваляйте ги леко в брашно и ги пуснете във врящата подсолена вода. В нея прибавете нарязаните моркови и магданозения корен, както и останалата част от лука и мазнината. Варете около 20 минути и прибавете обелените и нарязани домати и останалия ориз. Варете супата топчета още 10-15 минути. Разбийте киселото мляко с жълтъка и брашното, загрейте сместта до кипване, като разбърквате непрекъснато. Внимателно прибавете сместта към супата. Застроената супа от топчета сервирайте топла и поръсена със ситно нарязан магданоз.