Супа от телешки дроб с галета, яйца и кисело мляко

Супа от телешки дроб с галета, яйца и кисело мляко

Необходими продукти:

500 гр. телешки черен дроб
1 глава лук
3 с.л. олио
2 връзки корени за супа
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
2-3 су- пени лъжици галета
50 г масло
2 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
сол


Изчистете и нарежете на ситно корените за супа и лука. Запържете ги в олиото. Нарежете телешкия черен дроб на на кубчета. и също го запържете в маслото.Поръсете сместа с брашното, а след това и с червения пипер. Залейте сместа с 7-8 чаени чаши вода и варете супата на тих огън. Когато супата от черен дроб е почти готожа, запържете галетата в маслото и я добажете към сместа. Посолете супата, варете я още няколко минути и я свалете от огъня. Застройте супата от телешки черен дроб с разбитите яйца и киселото мляко.