Супа от телешки джолан с лук,чесън,яйца и джоджен

Супа от телешки джолан с лук,чесън,яйца и джоджен

Необходими продукти:

750 гр. телешки джолан
2 с.л. масло или олио
1 с.л. брашно
1 връзка корени за супа
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
3 яйца
лимонов сок
джоджен
сол


Измийте телешкия джолан и го залейте със студена вода, посолете го и го сложете да ври заедно с изчистените и нарязани корени за супа. Когато месото омекне, извадете телешкия джолан, обезкостете го, нарежете месото на парчета и го върнете в прецедения бульон. Нарежете лука на ситно и го запържете в мазнината. Прибавете брашното и го запържете леко. Поръсете с запръжката с червен пипер, разредете я с малко от бульона и я изсипете при месото. Варете до готовност. Готовата супа подправете със счукан чесън и ситно нарязан джоджен. Свалете супата от огъня и я застройте с яйцата и лимонов сок на вкус.