Супа от телешки джолан с ориз, зелев сок и чубрица

Супа от телешки джолан с ориз, зелев сок и чубрица

Необходими продукти:

700 гр. телешки джолан
1 и 1/2 литра зелев сок
200 гр. кисело зеле
1 глава лук
2-3 с.л. ориз
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. червен пи­пер
чубрица
сол


Обезкостете телешкия джолан и месото нарежете на дребни парченца. Нарежете лука на дребно, а зелето на ивици. Задушете телешкото месо в сгорещеното олио заедно с лука и зелето. Прибавете червения пипер и залейте със зелевия сок. Варете супата на умерен огън. Когато месото омекне добавете към супата ориза и чубрицата. Посолете супата ако трябва и я досварете на тих огън. Преди да я сервирате можете да пуснете в нея парченце масло.