Супа от свинско месо с ориз, зелев сок и джоджен

Супа от свинско месо с ориз, зелев сок и джоджен

Необходими продукти:

500 гр. свинско месо
1 к.ч. ориз
1-2 с.л. мая
2 глави лук
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
2-3 ч.ч. зелев сок
сушен джоджен
магданоз
черен пи­пер


Нарежете свинското месо на малки парченца и го запържете в маята заедно със лука, който предварително сте нарязали на ситно. Прибавете брашното и накрая червения пипер. Разредете сместта със зелевия сок и 2-3 ча­ени чаши вода. Варете супата около 30 минути, след което прибавете ориза.Когато ориза омекне, прибавете сушения джоджен и ситно нарязания магданоз. След няколко минути свалете су­пата от огъня. Супата от свинско месо с ориз сервирайте гореща и поръсена със смлян черен пи­пер.