Супа от леща с пушени ребра, праз, чесън и чубрица

Супа от леща с пушени ребра, праз, чесън и чубрица

Необходими продукти:

300 гр. леща
300 гр. пушени ребра (свински)
1-2 стръка праз
3 с.л. олио
1 с.л. брашно
2-3 скилидки чесън
чубрица
сол


Изчистете лещата добре, залейте я със 7-8 чаени чаши вода и я сложете да се вари. Когато кипне прибавете пушените ребра. Нарежете праза на ситно и го запържете в мазнината заедно с брашното. Разредете полушената смес с малко гореща вода и я изсипете в супата. Прибавете  ситно нарязания чесън и чубрицата. Когато ребрата се сварят, ги извадете и обезкостете.Нарежете месото и го върнете при врящата лещата. Посолете супата и я оставете да кипне. Свалете от котлона супата от леща и я сервирайте. Можете да я подправите с малко оцет.