Рибена чорба със спанак,зелен лук,домати и джоджен

Рибена чорба със спанак,зелен лук,домати и джоджен

Необходими продукти:

500 гр. риба (мерлуза)
250 гр. спанак
3-4 стръка зелен лук
3 домата
1 яйце
3 с.л. олио
1 к.ч. натрошено фиде
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. брашно
джоджен
черен пипер
сол


Нарежете лука на ситно. Обелете доматите и ги накълцайте на ситно. Измийте и нарежете спанака. Задушете нарязания лук и част от доматите в олиото, заедно с 1-2 су­пени лъжици вода. Прибавете спа­нака и също го задушете. Посолете зеленчуците, залейте ги с гореща вода или бульон и ги варете около 20 минути. Изчистете рибата и я нарежете на кубчета, а джоджена на ситно. Към врящите зеленчуци прибавете рибата, останалите домати, фидето и джоджена. Варете рибената супа още 10-15 минути. Яйцето, киселото мляко и брашното разбийте много добре. Разредете получената смес с малко бульон от рибената супа и разбърквайте непрекъснато, като леко подрявате сместта. Изсипете застройката в тенджерата и  разбъркайте. Супата от риба (рибената чорба) сервирайте, поръсена с черен пипер.