Рибена чорба по воденичарски с домати и бяло вино

Рибена чорба по воденичарски с домати и бяло вино

Необходими продукти:

500 гр. рибено филе
3 домата
3 картофа
1 яйце
1 глава лук
3 люти чушки
3 с.л.
1 с.л. брашно
1 к.ч. бяло вино
магданоз
оцет
черен пипер
сол

Измийте рибата и я нарежете на парченца. Поръсете я със сол и черен пипер и я залейте с виното. Сложете рибата за около 20 минути в хладилника. Нарежете лука и два домата на ситно. Задушете ги в мазнината и 1-2 супени лъжици вода. Поръсете с брашното, разбъркайте и залейте с 6-7 чаени чаши гореща подсолена вода. Нарежете картофите на кубчета и останалите домати. Когато сместта заври прибавете нарязаните картофи, домати, целите люти чушки и рибата. Варете рибената чорба докато омекнат зеленчуците и рибата. Застройте супата от риба с яйцето и оцет на вкус. Поръсете със ситно нарязан магданоз и черен пипер.