Рибена чорба по манастирски с маслини и пресен лук

Рибена чорба по манастирски с маслини и пресен лук

Необходими продукти:

500 гр. едра риба
 3 до­мата
1 връзка пресен лук
2 чушки (пиперки)
1 морков
3-4 картофа
2 люти чушки
3 супени лъжици олио
10-12 маслини
лимонов сок
черен пипер
сол


Изчистете рибата, отстранете кожата и костите. Измийте я и я нарежете на не много големи парчета. Нарежете лука на ситно,а моркова на кубчета. Залейте ги с 6-7 чаени чаши вода, посолете и ги сложете да врят заедно с мазнината. Нарежете картофите на кубчета, чушките на ивици, доматите на резенчета. Лютите чушки ги изпукайте на котлона, обелете ги и ги нарежете на дребно. Прибавете нарязаните зеленчуци във врящата вода. Когато зеленчуците поомекнат, прибавете рибата и маслините, на които предварително сте извадили костилките. Варете супата, докато зеленчуците се сварят напълно. Овкусете рибената чорба с лимонов сок и черен пипер.

Рибената чорба по манастирски можете да приготвите и без маслините. Аз лично я предпочитам без тях. :):)