Рибена чорба от сафрид с прясно мляко,масло и чесън

Рибена чорба от сафрид с прясно мляко,масло и чесън

Необходими продукти:

500 гр. сафрид
30 гр. масло
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
3-4 скилидки чесън
лимонов сок
черен пипер
сол


Изчистете сафрида и го измийте. Залейте го с вода и го сварете на тих огън. Изваждете сафрида, почистете го от кос­тите и го нарежете се на дребни парченца. Върнете рибата в бульона. Прибавете прясното мляко и сол на вкус. Върнете рибената чорба на котлона и когато кипне добавете към нея маслото. Готовата рибена чорба подправете със счукан чесън, лимонов сок или оцет. Рибената чорба от сафрид сервирайте поръсена с черен пипер.