Рибена чорба от дребна риба с джоджен и магданоз

Рибена чорба от дребна риба с джоджен и магданоз


Необходими продукти:

500 гр. дребна риба
1-2 яйца
1 глава лук
3-4 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. оцет
джоджен
магданоз
сол


Нарежете лука на ситно и го запържете леко в олиото. Прибавете червения пипер и залейте със 7-8 чаени чаши вода. Когато водата кипне, прибавете оцета, джоджена и сол на вкус. След около 10 минути прибавете изчистената и добре измита риба. Варете супата още 10-15 минути, като внимавате да не се развари рибата. Застройте я с яйцата и поръсете със ситно нарязан магданоз. Рибената чорба се сервира студена.