Пилешка супа с гъби,целина,моркови,яйца и магданоз

Пилешка супа с гъби,целина,моркови,яйца и магданоз

Необходими продукти:

500 гр. пиле
200 гр. гъби
1-2 моркова
1 резен целина
1 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
1-2 яйца
магданоз
лимонов сок
черен пи­пер
сол


Нарежете пилето на парчета. Залейте го със сту­дена вода и го сложете да ври. Когато се образува пяна а отстранете. Нарежете морковите и целината (кервиза) на тънки дълги ивици. Посолете врящото пиле и прибавете морковите и целината. Измийте и нарежете гъбите. Когато пилешкото месо и зеленчуците поомекнат прибавете нарязаните гъби. Варете пилешката супа още около половин час. От прясното мляко, брашното и равете застойка и я изсипете в супата. Пилешката супа подправете с лимонов сок или оцет и поръсете с черен пипер и ситно нарязан магданоз.