Необходими продукти:
500 гр. пиле
1 глава лук
1 морков
2 домата
1 чушка (пиперка)
2-3 картофа
50 гр. масло или олио
1 яйце
джоджен
магданоз
оцет
черен пипер
люти чушки (при желание)
сол
Нарежете лука на ситно, пилето на парченца, а моркова на кубчета. Задушете го в мазнината и малко вода докато омекне. Към него прибавете нарязаното пилешко месо и моркова.Залейте сместа с 6-7 чаени чаши гореща вода, посолете и варете докато месото поомекне. През това време нарежете картофите на кубчета, доматите и чушките на малки парченца, а джоджена и магданоза на ситно. Когато месото е поомекнало прибавете нарязаните зеленчуци към супата. Когато месото и зеленчуците омекнат напълно, свалете супата от котлона. Застройте я с яйцето и оцета. Преди сервиране поръсете пилешката курбан чорба с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Към нея при желание можете да поднесете с люти чушки.
500 гр. пиле
1 глава лук
1 морков
2 домата
1 чушка (пиперка)
2-3 картофа
50 гр. масло или олио
1 яйце
джоджен
магданоз
оцет
черен пипер
люти чушки (при желание)
сол
Нарежете лука на ситно, пилето на парченца, а моркова на кубчета. Задушете го в мазнината и малко вода докато омекне. Към него прибавете нарязаното пилешко месо и моркова.Залейте сместа с 6-7 чаени чаши гореща вода, посолете и варете докато месото поомекне. През това време нарежете картофите на кубчета, доматите и чушките на малки парченца, а джоджена и магданоза на ситно. Когато месото е поомекнало прибавете нарязаните зеленчуци към супата. Когато месото и зеленчуците омекнат напълно, свалете супата от котлона. Застройте я с яйцето и оцета. Преди сервиране поръсете пилешката курбан чорба с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Към нея при желание можете да поднесете с люти чушки.