Пилешка супа с фиде, лук, магданоз и червен пипер

Пилешка супа с фиде, лук, магданоз и червен пипер

Необходими продукти:

1/2 пиле
1-2 връзки корени за супа
1 глава лук
2 с.л. масло или олио
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.ч. натрошено фиде
магданоз
черен пипер
сол


Нарежете пилето на парчета и го сложете да се вари в подсолена вода. Оберете и отстранете пяната, която се е образувала. Нарежете лука и корените за супа надребно. При­бавете ги към врящата супа, заедно с черния пипер на зърна. Разтопете маслото, като към него прибавите брашното и червения пипер. Разредете с малко бульон и изсипете сместта при врящата супа. Оставете супата да поври още малко и прибавете фидето. Пробвайте пилешката супа дали е добре на сол и ако е необходимо посолете. Преди сервиране поръсете пилешката супа с черен пипер и ситно нарязан магданоз.