Печени тиквички с лук, ориз, домати и магданоз

Печени тиквички с лук, ориз, домати и магданоз

Необходими продукти:

1 кг. тиквички
200 гр. лук
100 мл. олио или зехтин
50 гр. ориз
2 с.л. брашно
150 гр. домати
1/2 връзка магданоз
250 мл. сок от сварени и прецедени домати
червен пипер
черен пипер
сол


Обелете тиквичките и ги нарежете на колелца. Нарежете лука на дребно и го задушете в мазнината до златист цвят. Обелете и нарежете на ситно доматите. Прибавете ги към задушаващия се лук. След като се задушат доматите прибавете ориза заедно със ситно нарязан магданоз, червен пипер и черен пипер. Посолете сместа, разбъркайте и я изсипва в тавичка. Отгоре наредете керемидообразно посолените и оваляни в брашно тиквички. Залейте ястието с доматения сок и печете до зачервяване. Сервирайте печените тиквички с лук студени.