Печени чушки с кьопоолу от патладжани,орехи и чесън

Печени чушки с кьопоолу от патладжани,орехи и чесън

Необходими продукти:

500 гр. чушки (пиперки)
2 патладжана
3-4 ски­лидки чесън
50 гр. орехи
5 с.л. олио
2 с.л. оцет
магданоз
сол


Обелете патладжаните, обелете ги и ги счукайте на пюре. Към тях прибавете олиото на тънка стря, като разбърквате непрекъснато. Счукайте орехите и чесъна и заедно с оцета и сол на вкус, ги прибавете към патладжаните. Вземете приблизително еднакво големи чушки, изпечете ги, обелете ги и ги почистете от семето и дръжките. Напълнете пиперките с приготвеното кьопоолу и ги подредете в чиния за салата. Посолете ги и ги поръсете със ситно нарязан магданоз. По желание можете да добавите и няколко кръгчета домати, като украса.