Пача от свински крака с варени яйца, лук и чесън

Пача от свински крака с варени яйца, лук и чесън

Необходими продукти:

4 свински крачета
1 връзка корени за су­па
1 глава лук
2 твърдо сварени яйца
7-8 скилидки че­сън
1 с.л. оцет
магданоз
черен пипер
сол


Измийте свинските крака и ги сложете да се варят във студена вода на умерен огън. Нарежете корените за супа на ситно. Отстранете образувалата се пяна и нарязаните корени за супа, лука, няколко зърна черен пипер и сол на вкус. Варете свинските крачета , докато месото започне да се отделя от костите. Извадете ги, обезкостете ги и нарежете месото на парченца. прецедете бульона и върнете месото в него. Счукайте чесъна и го прибавете към пачата, заедно с оцета, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Когато сместа заври отново я свалете от огъня и към нея прибавете нарязаните на кубчета яйца. Изсипете пачата в дълбок съд. Когато поизстине сложете пачата в хладилника, за да се стегне.