Маринован паламуд в олио с лимон и дафинов лист

Маринован паламуд в олио с лимон и дафинов лист

Необходими продукти:

2-3 паламуда
1-2 лимона
дафинов лист
черен пипер на зърна
олио
сол


Изчистете паламуда хубаво, посолете го и го залейте с 3-4 супени лъжици олио. Намажете дебела бяла хартия с олио и убийте паламуда в нея и я завържете с канап. Сложете рибата в намаслена тавичка и я запечете във фурната, докато хартията се зачерви. Извадете паламуда от хартията, нарежете го на парчета, които наредете плътно в буркан или емайлиран съд. Между редовете сложете по 1-2 дафинови листа, десетина зърна черен пипер, филийки обелен лимон и сипете по 1-2 лъжици олио. Най-отгоре сложете още няколко резенчета лимон и залейте рибата с олио. То трябва да я покрие около 2-3 см. Съхранявайте го на хладно. Преди да сервирате, отцедете паламуда от олиото. Подредете го в чиния и  украсете с кръгчета лук, маслини и/или поръсете със ситно нарязан магданоз.