Агнешко със спанак, пресен лук, магданоз и джоджен

Агнешко със спанак, пресен лук, магданоз и джоджен

Необходими продукти:

1 кг. агнешко месо
1 кг. спанак
1 връзка зелен лук
1/2 връзка маг­даноз
6-7 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 равна с.л. брашно
джоджен
сол


Нарежете агнешкото месо на парчета и го задушете леко в мазнината заедно със ситно нарязания пресен лук. Приба­вете червения пипер, сол и 1 чаена чаша гореща вода. Измийте спанака и го нарежете на ивици. Когато месото поомекне, прибавете нарязания спанак. Оставете ястието оставя да ври на тих огън. Малко преди да свалите агнешкото от котлона, добавете размитото във вода брашно и нарязаните на ситно магданоз и джод­жен. Агнешкото със спанак сервирайте с кисело мляко.