Рибена чорба по созополски с целина и дафинов лист

Рибена чорба по созополски с целина и дафинов лист

Необходими продукти:

300 - 400 гр. морска риба
100 гр. лук
50 гр. моркови
100 гр. червени домати
30 гр. целина
60 мл. олио или зехтин
1 лимон
2 яйца
10 - 15 зърна черен пипер
100 гр. корени от магданоз
1 - 2 бр. дафинов лист
сол


Изчистената и измита риба залейте с 6-7 чаени чаши студена подсолена вода. Нарежете на ситно лука,целината,морковите, корените от магданоз. Варете рибата заедно с нарязаните зеленчуци, черния пипер, дафиновия лист и мазнината. След като се свари рибата я извадете и обезкостете, а бульона го прецедете. Нарежете рибата на късчета и я залейте с прецедения бульон. Кипнете рибената чорбата и я свалете от огъня. Застройте чорбата с разбитите яйца и я сервирайте с резенчета от лимона.