Задушени свински пържоли с вино, моркови и чесън

Задушени свински пържоли с вино, моркови и чесън

Необходими продукти:

4-5 бр. свински пържоли
1/2 ч.ч. вино
2 моркова
1 с.л. доматено пюре
3-4 скилидки чесън
1 дафинов лист
олио
сол

 

Начукайте пържолите с дървено чукче, посолете ги и ги изпържете в предварително сгорещеното олио. Нарежете морковите на кръгчета, а чесънът на ивици. Наредете изпържените пържоли в плитка тенджера на два реда, като помежду им сложите морковите, чесъна и натрошеният дафинов лист. Залейте с виното. В половин чаена чаша вода размийте доматеното пюре и залейте отново пържолите. Ако искате можете да посолите. Сложете капака на тенджерата и задушете ястието на умерен огън. Когато месото и зеленчуците омекнат, задушените пържоли са готови.