Агнешко яхния с краве масло,домати,лук и магданоз

Агнешко яхния с краве масло,домати,лук и магданоз

Необходими продукти:

600-700 гр. агнешко месо
80 гр. масло
2 домата
2 глави лук
1 с.л.брашно
1 ч.л. червен пипер
магданоз
сол


Нарежете агнешкото месо на парчета и го задушете в мазнината. Нарежете лука на ситно и го прибавете към агнешкото.Когато лука стане прозрачен, поръсете с брашното. Щом брашното стане златисто, прибавете червения пипер и разбъркайте ястието. Внимавайте запръжката да не потъмнее. Залeйте сместа с хладка вода и посолете. Оставете агнешката яхния да ври на тих огън. НАрежете доматите на кръгчета и когато месото се свари ги прибавете към ястието. Варете агнешката яхния още 5-10 минути, свалете я от котлона и я поръсете със ситно нарязан магданоз.