Агнешко по градинарски с домати,картофи и целина

Агнешко по градинарски с домати,картофи и целина

Необходими продукти:

750 гр. агнешко месо
100 гр. червени домати
200 гр. картофи
2 с.л. грах на зърна
50 гр. зелен боб
1 морков
5-6 бр. пресни гъби
1/2 глава целина
1/2 връзка магданоз
5 гр. люти чушки
100 мл. олио
25 гр. краве масло
1 глава лук
1 1/2 с.л. брашно
1 с.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол



Нарежете агнешкото месо на парчета и го изпържете в олиото. Нарежете лука на ситно и го добавете към агнешкото, заедно с брашното и доматеното пюре. Залейте  сместа с бульон или топла вода, посолете и варете на тих огън. Нарежете целината, моркова, зеления фасул и гъбите. Задушете ги в маслото, заедно с грахта. Прибавете ги към врящото агнешко. Нарежете картофите на филийки и след 15-20 минути ги прибавете към врящото месо. Обелете и нарежете доматите. Изсипете яденето в тава и добавете лютите чушки и поръсете със ситно нарязан магданоз. Запечете ястието за около 10-15 минути във фурната. Поръсете агнешкото по градинарски с черен пипер и така сервирайте.