Агнешка супа с ориз, пресен лук, яйца и джоджен

Агнешка супа с ориз, пресен лук, яйца и джоджен

Необходими продукти:

500 гр. агнешко месо
1 връзка пресен лук
30 гр. масло
2-3 с.л. ориз
2 яйца
лимонов сок (лимонтозу)
джоджен
магданоз
сол


Нарежете агнешкото на малки парченца, залейте го с 5-6 чаени чаши вода и го сложете да ври. Щом кипне, махнете образувалата се пяна и посолете. Прибавете почистения и нарязан на ситно лук и маслото. Варете агнешката супа на тих огън, докато месото омекне. Около 15 минути преди супата да е готова, прибавете ориза и ситно нарязания джоджен. Когато оризът се свари, свалете супата от огъня и я застройте с яйцата, разбити с лимонов сок или ли- монтозу. Сервирайте агнешката супа поръсена със ситно нарязан магданоз.