Агнешка капама със зелен лук, магданоз и джоджен

Агнешка капама със зелен лук, магданоз и джоджен


Необходими продукти:

600-700 гр. агнешко месо
2-3 връзки зелен лук
80 гр. масло
1 с.л. брашно
1 връзка магданоз
1 връзка джоджен
сол





Измийте агнешкото месо и го нарежете на парчета. Сгорещете маслото и задушете агнешкото в него и посолете. Нарежете пресния лук на едро и го наредете върху агнешкото месо. Поръсете със ситно нарязан магданоз, а върху него поръсете нарязания джоджен. Разбъркайте брашното със студена вода, като трябва да се получи рядка каша. Варете яденето на тих огън. Ако трябва долейте още малко вода. Агнешката капама трябва да остане накрая само на мазнина. Разпределете агнешкото месо в чинии и го покрийте със зеленшуковата смес.