Телешко варено с картофи, моркови, пащърнак и гъби

Телешко варено с картофи, моркови, пащърнак и гъби

Необходими продукти:

1- 1,250 кг. телешко месо от гърдите
2-3 моркова
1-2 картофа
1 глава лук
1 корен пащърнак
1 корен магданоз
1 яйце
лимонов сок
целина
гъби


Вземете 1- 1,250 кг. телешко месо от гърдите. Нарежете го на парчета, залейте го със студена вода и го сложете да ври. Махайте му пяната, докато се вари. Когато се свари на половина добавете към него 2-3 цели моркова, 1-2 нарязани на едро картофа, глава лук срязана на две, корен пащърнак, корен магданоз и малко целина. Ако имате можете да сложите и няколко гъби. Прецедете свареното и го подправете с яйцето. Нарежете зелен магданоз на ситно и го сложете на дъното на супника. Върху магданоза сложете и другите зеленчуци нарязани на дребно. Залейте ги с бульона от месото, подправете с яйцето и лимонов сок. Сервирайте телешкото варено горещо.