Агнешка супа със спанак, зелен лук и кисело мляко

Агнешка супа със спанак, зелен лук и кисело мляко

Необходими продукти:

750 гр. агнешко месо
1-2 с. л. масло
250 гр. спанак
3-4 стръка зелен лук
червен пипер
1 к. ч. ориз или фиде
1 яйце
кисело мляко
магданоз
черен пипер


Нарежете агнешкото на дребни парченца. Запържете го в маслото и го посолете. Щом месото е почти готово прибавете нарязаните на дребно спанак и зелен лук. Още малко позапържете сместа, докато поомекне лука. Добавете и червен пипер на вкус. Залейте готовата смес с 7-8 кафени чаши вода и я сложете да се вари. Прибавете 1 кафяна чашка ориз или фиде и оставете супата да се досвари. Когато е готова я подправете с яйце и кисело мляко. Преди сервиране поръсете с нарязан на ситно магданоз и черен пипер.