Необходими продукти:
1,5 - 2 килограма телешки джолан
15-16 ч.ч. студена вода
1 глава лук
1 морков
целина
магданоз
пащърнак
черен пипер
2-3 дафинови листа
2-3 картофа
сол
черен пипер
Измийте телешкия джолан добре и го залейте със студена вода. Сложете го да заври на силен огън. Отнемайте пяната, която телешкото месото пуска по време на варенето, като го правите до три пъти. След това превключете котлона на умерен огън. Посолете на вкус и варете три до три и половина часа. Когато месото е сварено добавете главата лук, която е срязана на две, моркова, малко целина, малко магданоз, ако имате и малко пащърнак, няколко зърна черен пипер и дафиновия лист. По желание можете да добавите и 2-3 картофа, но е много важно да следите да не се разварят. Когато бульона е готов, трябва да го прецедите през гъста решетка.
1,5 - 2 килограма телешки джолан
15-16 ч.ч. студена вода
1 глава лук
1 морков
целина
магданоз
пащърнак
черен пипер
2-3 дафинови листа
2-3 картофа
сол
черен пипер
Измийте телешкия джолан добре и го залейте със студена вода. Сложете го да заври на силен огън. Отнемайте пяната, която телешкото месото пуска по време на варенето, като го правите до три пъти. След това превключете котлона на умерен огън. Посолете на вкус и варете три до три и половина часа. Когато месото е сварено добавете главата лук, която е срязана на две, моркова, малко целина, малко магданоз, ако имате и малко пащърнак, няколко зърна черен пипер и дафиновия лист. По желание можете да добавите и 2-3 картофа, но е много важно да следите да не се разварят. Когато бульона е готов, трябва да го прецедите през гъста решетка.