Необходими продукти:
1,5 кг. джолан
2 глави чесън
1 ч. ч. леща
черен пипер
крутони
Сварете джолана с чесъна. Изпечете лещата в тава във фурната. След като изстине печената леща я смелете. Прецедете бульона. Размийте смляната леща с малко студена вода и я добавете към бульона. Супата трябва да е умерено гъста. Подправете с черен пипер и поръсете с крутони.
1,5 кг. джолан
2 глави чесън
1 ч. ч. леща
черен пипер
крутони
Сварете джолана с чесъна. Изпечете лещата в тава във фурната. След като изстине печената леща я смелете. Прецедете бульона. Размийте смляната леща с малко студена вода и я добавете към бульона. Супата трябва да е умерено гъста. Подправете с черен пипер и поръсете с крутони.