Необходими продукти:
1,5 - 2 килограма телешки или говежди джолан
2 шепи пресни гъби
2 моркова
2 корена от магданоз
няколко зърна черен пипер
Месото се измива добре и се залива със студената вода. Слага се да заври на силен огън. Месото пуска пяна, която трябва да се отнеме. Това се прави до три пъти. След това тенджерата се пуска на умерен огън. Посолете на вкус и варете три до три и половина часа. Когато месото е наполовина сварено се прибавят гъбите, морковите, корените от магданоз и зърната черен пипер. След като се сварят зеленчуците се изваждат и се нарязват на много тънки, но едри филийки. Бульона се прецежда върху зеленчуците и се поднася горещ.
1,5 - 2 килограма телешки или говежди джолан
2 шепи пресни гъби
2 моркова
2 корена от магданоз
няколко зърна черен пипер
Месото се измива добре и се залива със студената вода. Слага се да заври на силен огън. Месото пуска пяна, която трябва да се отнеме. Това се прави до три пъти. След това тенджерата се пуска на умерен огън. Посолете на вкус и варете три до три и половина часа. Когато месото е наполовина сварено се прибавят гъбите, морковите, корените от магданоз и зърната черен пипер. След като се сварят зеленчуците се изваждат и се нарязват на много тънки, но едри филийки. Бульона се прецежда върху зеленчуците и се поднася горещ.