Необходими продукти:
1 бр. добре охранена кокошка
2,5 - 3 литра студена вода
1 глава лук
1 морков
целина
магданоз
пащърнак
черен пипер
дафинов лист
сол
Задължително е да вземете добре охранена кокошка. Заливате я с водата. Добавяте глава лук, която е срязана на две, моркова, малко целина, малко магданоз, ако имате и малко пащърнак, няколко зърна черен пипер и 2 - 3 дафинови листа и сол на вкус. При варенето на месото се отделя пяна, която трябва да се отнема. Когато месото е сварено се прецежда бульона.
1 бр. добре охранена кокошка
2,5 - 3 литра студена вода
1 глава лук
1 морков
целина
магданоз
пащърнак
черен пипер
дафинов лист
сол
Задължително е да вземете добре охранена кокошка. Заливате я с водата. Добавяте глава лук, която е срязана на две, моркова, малко целина, малко магданоз, ако имате и малко пащърнак, няколко зърна черен пипер и 2 - 3 дафинови листа и сол на вкус. При варенето на месото се отделя пяна, която трябва да се отнема. Когато месото е сварено се прецежда бульона.