Зеленчукова супа с говеждо месо и червено вино

Зеленчукова супа с говеждо месо и червено вино

Необходими продукти:

400 гр. говеждо месо
150 гр. моркови
100 гр. лук
50 гр. целина  (кервиз)
1/4 малка зелка прясно зеле
80 гр. грах от консерва
100 гр. зелен фасул от консерва
100 гр. карфиол
200 мл. червено вино
200 гр. домати  или 200 мл. доматен сок
40 мл. олио или зехтин
сол


Нарежете месото на малки парченца и го залейте с 7-8 чаени чаши студена вода. Посолете го след като кипне и го варете около 2 часа. Нарежете лука на дребно, морковите на колелца, целината на кубчета и зелето на тънки ивици. В мазнината задушете лука, морковите, целината и зелето. Прибавете ги към супата. Накъсайте карфиола на клонки и го пуснете в супата и добавете червеното вино. Варете докато омекнат зеленчуците. След това прибавете грахта, зеления фасул и доматеният сок. Варете супата още 10 минути. Сервирайте я топла.