Дунавска рибена чорба с лимон, лук и магданоз

Дунавска рибена чорба с лимон, лук и магданоз

Необходими продукти:

500 гр. речна риба
100 гр. лук
1 лимон
магданоз
черен пипер
сол


Изчистете рибата и я измийте добре. Залейте я с 7-8 чаени чаши студена подсолена вода. Обелете лука, нарейете го на половинки. Варете го заедно с рибата около 20 минути. Извадете рибата и я нарежете на парченца. Прецедете бульона, в които е вряла до сега рибата. Върнете парчетата риба в прецеденич бульон без да разбърквате, за да не се раздроби и варете чорбата още 15-20 минути. Готовата чорба сервирайте поръсена с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Отделно в чиния сложете нарязания на резенчета лимон.