Зеленчукова супа с телешко месо с целина и чушки

Зеленчукова супа с телешко месо с целина и чушки

Необходими продукти:

400 гр. телешко месо
30 мл. олио или зехтин
1 глава лук
200 гр. червени домати
50 гр. целина (кервиз)
100 гр. чушки
1/4 зелка прясно зеле
250 гр. зелен фасул
1 лимон
магданоз
сол


Нарежете телешкото на малки парченца, залейте го с 7 чаени чаши студена вода и го сложете на котлона. Когато месото кипне, посолете и варете докато омекне. Настържете целината на ренде, а лука, морковите, зеления фасул и зелето нарежете на дребно и ги задушете в мазнината. Нарежете чушките на парчета и също ги задушете заедно с другите зеленчуци в мазнината. Посолете задушените зеленчуци и ги прибавете към месото. Нарежете доматите на ситно и след около 30 минути ги прибавете към супата. Варете супата още 10-15 минути. Сервирайте зеленчуковата супа с телешко месо поръсена със ситно нарязан магданоз и парченца от лимона.