Задушено агнешко бутче с магданоз,зелен лук и джоджен

Задушено агнешко бутче с магданоз,зелен лук и джоджен

Необходими продукти:

1 агнешко бутче
3-4 връзки зелен лук
1 връзка магданоз
1/2 връзка джоджен
4-5 с.л. олио
черен пипер на зърна
сол


Измийте агнешкото бутче, подсушете го, натрийте го със сол и го оставете да престои 1-2 часа. Нарежете пресния лук, магданоза и джоджена на ситно. Сложете в широка тенджера аднешкото бутче заедно с магданоза, зеления лук, джоджена и няколко зърна черен пипер. Залейте с мазнината и 1 чаена чаша гореща вода. Покрийте тенджерата плътно с капак и оставете ястието да се задушава на тих огън, докато остане на мазнина. Задушеното агнешко бутче сервирайте със задушени в масло пресни картофи и зелена салата.