Телешко варено с целина, моркови, домати и картофи

Телешко варено с целина, моркови, домати и картофи

Необходими продукти:

700 гр. телешко от джолан или гърди
1 глава лук
100 гр. моркови
50 гр. целина
1 - 2  корени от магданоз
100 гр. картофи
150 гр. домати
60 гр. краве масло
хрян
оцет
магданоз
черен пипер
сол


Начукайте телешкото, ако е джолан. Залейте го със студена вода и го сложете на силен огън, докато кипне. Оберете пяната и прибавете малко сол. След това варете на тих огън. Нарежете морковите и целината на кубчета, а лука на ситно и ги сложете да се варят в бульона. Нарежете картофите и доматите на едри парчета. Когато поомекне месото добавете картофите, а след 15-20 минути прибавете доматите. Когато свалите телешкото варено от огъня пуснете в тенджерата маслото. При сервиране във всяка чиния сложете от месото и го залейте с бульона, а отгоре поръсете със ситно нарязан магданоз. В отделна чиния сложете настърган хрян, който сте подправили с оцет и сол на вкус.