Необходими продукти:
500 гр. телешко месо
2 връзки корени за супа
1 глава лук
1 с.л. брашно
3 с.л. натрошено фиде
3-4 с.л. олио
1 яйце
лимонов сок
черен пипер на зърна
сол
Нарежете месото на малки парченца и го запържете в сгорещеното олио заедно със ситно нарязаните корени за супа и лука. Прибавете брашното и разбъркайте, за да се запържи всичко добре. Залейте сместа с 5-6 чаени чаши вода и варете супата докато месото и зеленчуците омекнат. Малко преди да свалите телешката супа от котлона добавете към нея фидето, черния пипер и сол на вкус. След като свалите супата от огъня, я застройте с яйцето и лимонов сок.
500 гр. телешко месо
2 връзки корени за супа
1 глава лук
1 с.л. брашно
3 с.л. натрошено фиде
3-4 с.л. олио
1 яйце
лимонов сок
черен пипер на зърна
сол
Нарежете месото на малки парченца и го запържете в сгорещеното олио заедно със ситно нарязаните корени за супа и лука. Прибавете брашното и разбъркайте, за да се запържи всичко добре. Залейте сместа с 5-6 чаени чаши вода и варете супата докато месото и зеленчуците омекнат. Малко преди да свалите телешката супа от котлона добавете към нея фидето, черния пипер и сол на вкус. След като свалите супата от огъня, я застройте с яйцето и лимонов сок.