Свинско с праз, лук, целина, домати и лимонов сок

Свинско с праз, лук, целина, домати и лимонов сок

Необходими продукти:

750 гр. свинско месо
1 кг. праз
1 глава лук 
2 червени домата или 1 с.л. доматено пюре
3—4 листа от целина
2 с.л. свинска маз
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. брашно
черен пипер
лимонов сок


Нарежете свинското месо на средно големи парчета и го запържете леко в мазнината, след което го извадете. Нарежете лука на ситно, целината и доматите на кубчета. В същата мазнина, в която сте задушили месото, последователно задушете лука, целината и доматите. Поръсете с червения пипер и разбъркайте. Залейте сместа с 1/2 чаена чаша топла вода. Посолете получения сос и върнете в него свинското месо. Оставете ястието да ври на тих огън, докато омекне месото. През това време нарежете праза на парчета с дължина около 3-4 сантиметра. Препечете леко брашното и го размийте със студена вода.Когато месото омекне, прибавете праза и брашното. Варете ястието още около 20 минути. Преди да сервирате, поръсете свинското с праз, с черен пипер и малко разреден лимонов сок.