Свинско месо с ориз, зелев сок, черен пипер и сол

Свинско месо с ориз, зелев сок, черен пипер и сол

Необходими продукти:

750 гр. свинско месо
1 ч.ч. ориз
1 ч.ч. зелев сок
100 гр. свинска мас
черен пипер
сол


Измийте свинското месо  и го нарежете на порции. Запържете леко месото в мазнината, след което го посолете. Добавете малко вода и го задушете на тих огън докато  омекне. Ако е необходимо от време на време доливайте по малко вода. Когато месото поомекне, залейте с 2 чаени чаши вода. Щом водата заври прибавете ориза. След около 10 - 15 минути изсипете ястието в тава, поръсете с черен пипер и го запечете. Щом извадите свинското с ориз от фурната, го залейте със зелевия сок и го покрийте с кърпа, за да се задуши ориза.