Супа топчета от телешко с кашкавал, грис и целина

Супа топчета от телешко с кашкавал, грис и целина

Необходими продукти:

200 гр. телешко месо (кайма)
100 гр. моркови
30 гр. целина
1 глава лук
100 гр. чушки
100 гр. домати
20 гр. грис
1 с.л. брашно
100 гр. кисело мляко
100 гр. кашкавал
2 яйца
30 мл. олио или зехтин
черен пипер
магданоз
сол


Ако имате кости от телешкото месо ги залейте с 7-8 чаени чаши студена вода и ги сложете да се варят на тих огън. Прецедете бульона и го използвайте за супата топчета. Нарежете лука, морковите, целината, доматите и чушките на дребно. Първоначално към бульона добавете лука, морковите и целината, а малко по-късно и чушките, доматите, мазнината и сол на вкус. Настържете кашкавала. От телешката кайма, гриса, настъргания кашкавал, едното яйце и черен пипер оформете малки топчета, които оваляйте в брашното и ги пуснете в супата. Доварете супата топчета на тих огън, застройте я с второто яйце и киселото мляко. Сервирайте супата поръсена с черен пипер и ситно нарязан магданоз.