Супа от телешки джолан с гъби,праз,чушки и домати

Супа от телешки джолан с гъби,праз,чушки и домати

Необходими продукти:

750 гр. телешки джолан
100 гр. праз лук
2 -3 гъби печурки
100 гр. чушки (пиперки)
100 гр. домати
30 мл. олио или зехтин
1 с.л. брашно
1 глава лук
червен пипер
магданоз
черен пипер
сол


Разрежете телешкия джолан на 3-4 парчета. Залейте ги с 6-7 чаени чаши студена вода и го сложете на котлона да ври. Когато джолана заври посолете. Нарежете на ситно гъбите,доматите,чушките и праза. Когато месото от телешкия джолан поомекне прибавете към супата нарязаните гъби и праз. след около 30 минути прибавете и чушките, а когато супата е почти готова и нарязаните домати. Нарежете лука на дребно и го задушете в мазнината, заедно с червения пипер и брашното. Отделете месото от сварения телешки джолан, нарежете го на дребно и го сложете в бульона заедно със задушения лук. Доварете супата и когато е готова я свалете от котлона. Супата от телешки джолан сервирайте поръсена със ситно нарязан магданоз и черен пипер.