Супа от гъби с домати,лук,брашно,олио и магданоз

Супа от гъби с домати,лук,брашно,олио и магданоз

Необходими продукти:

10 - 15 бр. гъби
1 глава лук
40 мл. олио или зехтин
200 гр. картофи
150 гр. домати
1 с.л. брашно
1 ч.л. доматено пюре
червен пипер
магданоз
сол


Нарежете лука на дребно и го задушете в част от мазнината. Нарежете картофите на кубчета, доматите на ситно, а гъбите на ивички. Прибавете картофите и гъбите към задушения лук и залейте с 5 чаени чаши вряща вода, посолете и варете 30 минути. След това прибавете доматите. Задушете брашното  в останалата мазнина заедно с доматеното пюре, размито във вода и червения пипер. Тази смет прибавете към супата десетина минути преди да я свалите от огъня. Гъбената супа се сервира поръсена със ситно нарязан магданоз.