Необходими продукти:
100 гр. пресни гъби или сушени гъби
850 гр. грах от консерва
3 с.л. олио или зехтин
1 глава лук
50 гр. моркови
сол
Изчистете и измийте гъбите, а ако са сушени ги накиснете за половин час в студена вода. След това ги нарежете на ивици и ги варете докато омекнат. Нарежете морковите и лука на дребно. Задушете ги в мазнината. Към врящите гъби прибавете грахта, морковите и лука. Разредете супата с 5 чаени чаши топла вода, посолете я и варете още 10-15 минути на тих огън. След това супата е готова за сервиране.
100 гр. пресни гъби или сушени гъби
850 гр. грах от консерва
3 с.л. олио или зехтин
1 глава лук
50 гр. моркови
сол
Изчистете и измийте гъбите, а ако са сушени ги накиснете за половин час в студена вода. След това ги нарежете на ивици и ги варете докато омекнат. Нарежете морковите и лука на дребно. Задушете ги в мазнината. Към врящите гъби прибавете грахта, морковите и лука. Разредете супата с 5 чаени чаши топла вода, посолете я и варете още 10-15 минути на тих огън. След това супата е готова за сервиране.