Супа от агнешки крака с лук,ориз,чесън,яйца и масло

Супа от агнешки крака с лук,ориз,чесън,яйца и масло

Необходими продукти:

3-4 агнешки крака
1 глава лук
1 к.ч. ориз
2 яйца
2 супени лъжици оцет
4-5 скилидки чесън
3 с.л. олио или масло
1 ч.л. червен пипер
черен пипер на зърна
сол


Измийте краката , залейте ги със студена вода и ги сложете да се варят. След като водата кипне, прибавете няколко зърна черен пипер, сол на вкус и обелената глава лук.Варете чорбата докато крачетата омекнат и се разварят. След това ги извадете. Прецедете бульона и го сложете отново на огъня, към него прибавете изчистения ориз и го варете докато омекне. Свалете супата от огъня. Отелете месото от сварените агнешки крака и на малки парченца го върнете в бульона. Застройте супата с разбитите яйца, оцета и счукания чесън. Запържете леко червения пи пер в мазнината и добавете към чорбата преди сервиране.