Супа от агнешки главички със спанак и кисело мляко

Супа от агнешки главички със спанак и кисело мляко

Необходими продукти:

2 агнешки главички
500 гр. спанак
1 глава лук
1 с.л. брашно
червен пипер
80 мл. олио или зехтин
1 яйце
100 гр. кисело мляко
черен пипер
сол


Почистете и измийте агнешките главички. Залейте ги с 6 чаени чаши студена вода, посолете ги и ги сварете на умерен огън. След като са сварени агнешките главички отделете месото, мозъка и езика, нарежете ги на ситно и ги върнете в бульона. Прибавете нарязания на дребно спанак. Нарежете лука на дребно и го задушете в мазнината заедно с брашното и 1 чаена лъжичка червен пипер. Разредете сместта с малко бульон и я изсипете в супата. Варете супата още 10-15 минути. Застройте я с яйцето и киселото мляко. Супата от агнешки главички сервирайте поръсена с черен пипер.