Спанак с ориз, кашкавал, зехтин и черен пипер

Спанак с ориз, кашкавал, зехтин и черен пипер

Необходими продукти:

750 гр. спанак
100 гр. кашкавал
300 гр. ориз
100 мл. олио или зехтин
червен пипер
черен пипер
сол


Измийте и изчистете спанака. Сварете го в подсолена вода, отцедете го и го нарежете на ситно. Задушете ориза в мазнина, след което го залейте с топла вода и варете докато поомекне. Настържете кашкавала на ренде и прибавете част от него към ориза, заедно с червения пипер и черния пипер. В намазана с масло тава изсипете половината от спанака. Върху него разстелете ориза. Отгоре изсипете останалия спанак и останалата част от настъргания кашкавал. Сложете ястието се запече в умерена фурна.